3000 χρόνια πέρασαν και η ανθρωπότητα τους θαυμάζει, και θα συνεχίσει να το κάνει, ενώ εμείς, που δεν τους ξέρουμε καν και ντρεπόμαστε περισσότερο από το να μιλάμε για αυτούς, τους υποτιμούμε.
Σύμφωνα με τη μυθολογική παράδοση που επικρατεί στην Κορινθία, ο Πήγασος ήταν Κορινθιακή θεότητα αριστούργημα, για τα οποία κέρματα ήταν μεινμένα με την εικόνα του.
Αναφέρεται ότι ο Πήγασος μόλις ήρθε από τη Μέδουσα πέταξε στον Ακροκορινθο και στραγγίστηκε στα νερά των Πυρηναίων, εξού και το όνομα από εκεί και πέρα ′′ Πυρεναϊκό πόλο ". Έτσι οι Κορινθιακές παραδόσεις συνδέουν τον Πήγασο με την παράδοση του Βελιροφόντου και της Χίμαιρας.
Σύμφωνα με τον Ησίοδο, το όνομά του οφείλεται στις ′′ Πηγές ′′ του Ωκεανού στον οποίο γεννήθηκε, οπότε το όνομα λέγεται ότι σχετίζεται με τις πηγές.
Ο Πήγασος, φτερωτός όπως ήταν, ανέβηκε στον Όλυμπο, έδρα των Αθανάτων και κατοικούσε στην υπηρεσία του Δία, χρησιμοποίησε για να μεταφέρει κεραυνούς από το εργαστήριο του Ηφαίστου στον Όλυμπο. (Τεογωνία 281-286, Απόλλωδωρος Β ' 3, 4).
Μόνο η Αθηνά μπορεί να δαμάσει τον Πήγασο. Ο Πήγασος είναι το σύμβολο της Γνώσης και της Θεάς Αθηνάς σύμβολο της Σοφίας στη Μυθολογία μας)
Η γνώση και η σοφία πάνε πάντα χέρι-χέρι.